"I can do better"

Jag och Sandra körde på typ spakväll igårkväll. På schemat stod ansiktsmask, nagelfix, Stepford wives osv. Det stod även fruktsallad, men det blev en Ben&Jerrys. Och jag måste säga; jag är inte helt såld. På just glassen. Eller just de smakerna i alla fall. Vi testade Cookie Dough och Fossil fuel. Men det finns ju en hel del fler smaker att testa än.

Ansiktsmaskerna funkade i alla fall som de skulle. Min var röd och varm. Ganska skönt! Och Sandras vit och kall:)






Skattebekymmer

Alltså det där med skatt? Jag fattar ingenting. Jag skattar för lite. Det måste jag göra, så lite skatt som dras på min lön.
Så på ICA skattar jag frivilligt 300 kr extra i månaden, men inte på Intersport. Där var det så krångligt att kunna göra så, för enligt han skulle man gå genom skatteverket och inte genom han? Hur som helst, skattetabell 34. Ska inte arbetsgivaren se till att man skattar det som ska skattas? Det borde dras exakt 33 % varje månad, men det gör det inte. Äsch, jag fattar inte. Jag kommer få hur mycket restskatt som helst känns det som.
Jag har pratat med våran ekonomiansvarige på Intersport, och han säger att man skattar för lite vissa månader och för mycket andra, så det brukar jämna ut sig (typ). Och på Ica säger hon typ samma sak. Så det är väl bara att vänta och se...?

Efter att ha pratat med han på Intersport, ringde jag upp skatteverket för att försöka få nån klarhet i det hela. (detta var för några månader sen)

-"Vad kan jag hjälpa dig med?"
-Jaaa, alltså jag tror att jag skattar för lite.
-Jaha. Då draaaar de för liiiite på diiiiig....
-Ja, fast alltså jag fick tillbaka pengar förra året för att jag hade skattat för mycket, och det var på samma ställe som jag jobbar på nu.
-Jaha. Då draaar de för myyyyycket på diiiig...
-Jaha? Men jag skattar inte drygt 30% varje månad, så då borde det ju bli för lite?
- Ja, då draaaar de för liiiiite på diiiiig...
- Min chef sa att jag skulle kontakta er för att skatta mer? Att det var ni som hade koll på det där?
- Nej, det där är eran ekonimiansvariga som sköter.
-Okej, men han hänvisade mig till er?
-Okej.
- Har ni inget skattesaldo ni kan kolla, eller nåt, för att se hur det ligger till? Eller nåt liknande?
- Nej..
-okej?
-Det får du veta nästa år, när återbäringen kommer. Om det blir restskatt eller inte.
(som om det inte är för sent att göran åt åt det då?)

Tack för den hjälpen! Som att prata med en vägg! Är inte de där anställda för att svara på frågor, eller ta reda på svar? Jag förstod ju typ ännu mindre efter jag hade pratat med henne än före. Och exakt lika mycket fattar jag nu! Alltså ingening!

snorungar är vi allihopa

Tack Johanna för varningen! :)

Igår var jag och åt middag hos mamma och pappa. Vad man uppskattar att få äta mammas mat när man inte bor hemma längre. Jag skäms så mycket nu i efterhand för hur bortskämd jag var när jag bodde hemma. Man kom hem efter att ha varit i skolan, skithungrig, och hoppades på någon god mat. Väl hemma visar det sig att maten blir typ fiskpinnar och man tjurar ihop direkt eftersom det inte alls är så gott som man ville. Spelar ingen roll att alla andra i familjen tycker om det. Och stackarna som ställer sig och lagar mat så fort de kommer hem från jobbet, till ljudet av barnens klagomål. Snorunge!
   Men inte längre, det kan jag lova! Inte när det gäller att äta hos mamma och pappa i alla fall.. :P

Sen gick jag, Sara och Jonna ut på en promenad. Kul att Jonna är hemma och hälsar på! när vi skildes var det nästan som i en film. Typ alla går åt var sitt håll-slut. Ni vet?

Jag vill att det ska vara sommar snart så man kan få bli brun.. och ha på sig lite kläder och öppna skor!

Hej Lisa! Jag vill gärna visa mig naken för dig så jag skickar en bild

Var på hockey igår, och AIK vann. Mest troligt för att jag var där. Mitt stöd och mina rop var starkast och högst i hela Kraft Arena. Eller vad tror ni? Vann gjorde de i alla fall!

Jobbat kväll i kväll, som de flesta andra fredagar :P Ibland undrar man vad folk tänker när de kommer in 2 minuter i stängning och ska handla mer än mycket lite. Jag utgår från att det är såna som aldrig jobbat i butik förut och försöker ha lite överseende.

Fick ett väldigt intressant sms idag från ett okänt nummer;
"Hej snygging! Allt bra med dig hoppas jag. Med mig är det bara fint. Kan jag skicka en läcker bild på mig?
Tror verkligen att du gillar den;) kram Nicke
"
Jag går igenom hur många Niklas jag känner och hur stora oddsen är att de skulle skicka ett sånt sms till mig just nu. Hmm. Det mesta säger mig att det där smset kom väldigt fel. Självklart blir jag hur sugen som helst att skriva tillbaka;
"Hej! Jo det är bara bra :) Skicka bilden du! .." typ. Hade kunnat bli ungefär hur kul som helst! Eftersom jag inte heller kunde hitta numret nånstans på internet, så skickade jag av ren nyfikenhet tillbaka; vem är du?
"Nicke, visst är det din telfeon Lisa?"
"Jo för fan! Skicka på. Eller nej, gör då inte det, det är inte Lisa!" (än en gång vägde det goda samvetet över)
"Oj då, kanske tur att jag inte hann skicka bilden... har inte alltför mycke kläder på mig ;) /Nicke

Haha jag fattar inte hur man tänker när man skickar såna där sms? För det första, brukar man skicka sms och fråga om man får skicka en läcker bild på sig själv? skapligt självsäker. Och för det andra, fortsätter man att skriva att man typ var naken och flörtgubbar när man fått veta att man skickat till helt fel person?

Men mamma, alla andra får det!

Idag bar det iväg till Umeå igen. Denna gång var siktet inställt på stan och affärer.
Men nej, inte kom jag hem med nåt mer än två par örhängen:P Men det var en mysig dag ändå!
Träffade några tjejer från klassen ikväll, för att en av dem ska - just det!, åka till Thailand.
Nu är verkligen alla (ungefär som man säger "alla" när man är liten, dvs inte alls alla, men ändå fler än några) på resande fot. Enjoy, säger jag bara! :)

Imorgon ska jag köpa en hockeyklubba, för vi ska tydligen spela hockey:) och nu börjar det som vara dags att ha en egen så man kan åka iväg och spela när man känner för det. Vi har rea på klubbor på InterSport om någon annan är intresserad;) Synd bara att jag inte har tjuvtränat, om man säger så.. :P



Mord till Bords

Natten i Umeå var helt okej. Vi hann inte gå på stan, men det gjorde inte så mycket. Det var grymt kallt ute!
Vi bodde på ett hotell som hette Uman, som låg typ bredvid hemmakväll (=godis!)
Middag blev vi bjudna på av Norrmejerier (eftersom det var för såna som jobbar i mejeri och sådär, typ Anton.. )
på Scharinska villan, trerättersmiddag, bestående av;
Typ gubbröra (med sill, creme fraiche, lök och sånt) på hårdbröd och med västerbottensost. Inte min grej alltså..
Varmrätten var muy bien; potatisgratäng och nåt ugnsstekt nötkött typ. Jättegott!
Efterrätten var panacotta med färska hallon. Smakade som det brukar..
 
Under tiden och mellan man åt spelades det upp en typ improvisationsteater; Mord till bords kallades hela alltet.
4 skådespelare spelade en familj där en mordhistoria växer fram. Vissa i "publiken" blir också tilldelade roller där de mer eller mindre, får vara med och spela. Jag fick vara en dotter, vid namn Sara, som snart skulle ta studenten. Låt säga att jag valde att delta så lite som möjligt i deras teater:P I slutet ska man försöka lista ut vem som är mördare och vilka mordvapen som används, typ lite som Cluedo
http://www.visitumea.se/Default.aspx?TLp=313341&page=product&tipsbox=calendar

 Det skulle vara skitkul att fara på nåt sånt med typ klassen, ett kompisgäng eller ett lag eller så, så man känner de flesta. Då hade det kunnat bli en skaplig teater! :D



Idag var jag ledig. Trodde jag.. Kl 8 ringer Annica från jobbet och väcker mig och frågar om jag kan jobba en halvdag. Så vafan. Det blev inte så mycket ledig ändå. :P

Skaplig lya

Spontan utflykt till Umeå blir det idag. Anton fick veta igår att han skulle dit, bli bjuden på middag, sova på hotell, och sen gå nån visning på Norrmejerier. Under tiden får han lön, och till råga på allt får jag följa med! =) För den andra killen som egentligen skulle följa kunde inte, eftersom chefen glömt bort att meddela dem att de skulle fara, tills i går... Inte mig emot!
Så nu ska vi börja dra oss ditåt, gå en sväng på stan och sen äta middag med teaterunderhållning. Eller nåt. Jag fattar inte ritkigt vad som är på gång, men.. Gratis är gott!
Jag säger bara en sak.. : Hotellfrukost!

Inventering

Japp, inventering för hela slanten idag på intersport. Började 07.00 imorse och loggade ut för kvällen kl 22.13.
Man blir lite lurad när förmiddagen går så snabbt att man tror man ska vara klar typ 16, men man ändå måste hålla på till 10:P Vi behövde i alla fall inte räkna med penna och papper, utan nu är det nymodigheter som gället. Blippen som vi kallar den :P Man blippar helt enkelt streckoderna så räknar den själv ihop hur många det är! Fiffigt Åsa!
Nu har jag äntligen duschat, och det kändes helt okej nödvändigt kan jag lova.
Ledig på torsdag, någon annan som är det? :)

BrunettBerra

Jag sitter nu och läser lite bloggar från alla som är ute och reser just nu. De flesta är i Thailand, men andra även på andra ställen. Fyyyy vad jag längtar till nästa år när det är min tur att åka iväg:) Nån mer som vill följa med? :)

Nån som såg Let's dance igår förresten? haha världens roligaste kommentar av David när han pratade med Blondinbella (ja, hon är med och dansar)
"-Jag såg att du hade din pojkvän här också. (vände sig mot pojkvännen som sitter i publiken) -BrunettBerra!

Igårkväll berättade Anton vad han hade gått och tänkt på hela dagen. Utifrån en låt han lyssnat på hade hans tankar börjat gå; vad han skulle göra om jag dog. Han hade funderat på att kanske börja skriva en blogg om vad han gjorde och hur hans tankar gick och sådär. Så jag kunde läsa från himlen. (typ) Hemsk tanke, men ändå gullig. Och det skulle ändå typ bli en skaplig film? Typ alla ni som sett p.s I love you kan ju föreställa er lite :P

Nejdu, nu är det helg och snart är det tacos!

God morgon

Klockan är nu 07.25 och jag är ledig idag. Vad gör jag vaken nu? Anton klev upp, jättetrött, och for till jobbet. Jag får typ dåligt samvete för att jag alltid kan sova längre än han (och dvs mer än han), och så gick tankarna igång. Sådär, då var man vaken :P Så då tänkte jag att jag skulle ta mig ut på en sväng broarna kanske? :) Startade darorn, kollade hur kallt det var ute. Endast -16, känns som -21. Kan bli lite tungt att andas om man springer.. Men vaken är jag, så God morgon! :)

Nytt inlägg

Nyårsafton gled snabbt förbi. Jobbade på dagen på Intersport. Insåg också typ en kvart efter jag börjat jobba att jag höll på att få urinvägsinfektion. Alla ni som testat ha det vet att det inte är great. Framförallt inte om det är nyårafton och man planerar att hälla i sig en härlig mängd alkohol på kvällen också. Så jag kutade till Ica och köpte allt surt jag kunde hitta, typ citroner och tranbärsjuice. Ringde sjukvårdsrådgivningen typ hundra gånger, men varje gång blev svaret
-"Just nu är det många som ringer, så vi kan tyvärr inte ta ditt samtal. Var god försök senare igen"
Jaha? Okej. Efter alla försök gav jag upp. Hade tänkt fråga om jag kunde börja äta penicillin direkt, eller om det var dåligt att äta det när man ska dricka alkohol osv. Men nej, jag svalde den tabletten och tackar hjärtligast för att infektionen inte bröt ut mer än den gjorde! Fick springa på toa en gång i halvtimmen hela kvällen för att det kändes som att jag skulle kissa på mig, men det är överkomligt med tanke på hur det kunde ha slutat! :)
    Kvällen i sig gick upp och ner. Vi började med att äta (väldigt uppskrytna) rödvinsmarinerade ryggbiffar och pressad potatis. Hade inte biffarna varit lika uppskrytna fínns det en chans att jag hade tyckt de var godare :P Annars satte sig hela gänget och skulle se jvm kl 20.00 på nyårsafton. En tid jag hellre hade spenderat med att leka lekar eller spela spel eller umgås på annat sätt. (tv överhuvudtaget brukar väl nästan alltid vara en partyförstörare?) Men, men, alla är inte lika..
Vi försökte leka nån lek senare under kvällen, men alkoholen hade skaffat sig ett ordentilgt grepp om det flesta och det blev för avancerat. 12-slaget kom och lämnade mig med mycket att tänka på..

Sandra m. gäng kom förbi en timme eller så och höjde stämningen:)





Skaplig text.

RSS 2.0