Adiiiiiidas

Som sagt, jag väntade en extra dag. Men nu är den min:) Lång modell, hög krage och luva. Och framförallt mycket skön=)



Igår när jag var på stan med Hjalleballe hittade jag en till adidaströja=) Men grejen med den var att det är en exakt lika som jag har haft tidigare (men som jag antingen glömt nånstans;slarvat bort, eller som blivit stulen!) Den jag hade var grön, och den som jag hittade var blå eller svart. Den finns dock endast som juniorstorlek på killavdelningen, så jag måste gå ner på en härlig storlek 152. Ganska mysigt=) Fast jag vet ju att om jag köper den så kommer min gröna mystiskt dyka upp.. Det är ju en klassiker.



Jag tror jag håller på att bli som Sandra Ceasar är för Puma, fast jag är det för Adidas. (de som inte vet vem hon är behöver inte bry sig om det uttalandet:P )

Imorse hade jag en härlig sovmorgon. Börjar jobbet 4, så jag for ut på en joggingtur där vid 11. Solen sken och frosten låg vit på de ytor där skuggan fortfarande täckte. Värsta höstmorgon. På vägen hem sprang jag förbi SunTan och tog mig några härliga minuter med förhoppning att inte vara blekast i stan längre. Och när jag låg där började jag drömma mig utomlands (såklart). Och fick jag inte lite toklängtan utomlands, så säg! Längtar galet tills vi ska ut på våran långresa.   Nu är det snart "bara" ett år kvar :P


Babes

Får det lov att vara lite jordgubbar med glass kanske?

Vem skulle inte vilka mötas av en sån här syn när man kommer hem?
                          


I know I would. Och det gjorde jag också när jag kom hem från jobbet igår. Först tacos till middag och sen jordgubbar och glass till efterrätt. Thank you boyfriend.



Nu har lönen kommit och jag har bestämt mig för att börja spara på riktigt. Jag har också (typ) bestämt mig för att köpa en snygg adidaströja som jag har gått och spanat på när jag jobbat. Tur att jag lämnar pengarna hemma när jag ska jobba, så jag inte kan köpa den:) Men imorgon däremot, då kanske jag köper den istället. Räknas det som att spara?

Vad händer med mig och filmtips? Tänkte bara rekommendera filmen Taken. (Typ Jonna,)  Handlar om en tjej som blir kidnappad när hon åker till Paris och som sen blir såld som hora. Hennes supercoola säkerhetsking till pappa (jag vet att det är en bra förklaring) ger sig fan på att hitta henne. Se den:)

Hej igen!

Dålig uppdaterin nu, jag vet. Vad har jag gjort? ingen aning egentligen. Jobbat, träffat kompisar. Tränat. Typ:) Jag och Sussie bakade en kladdkaka, och misslyckades. Kan man göra det? Jag och Anna planerar att bli bra (försöka bli bättre än sämst) på tv-spel. Sen var jag på Ki-box en kväll med pappa. Tur att min gamle krigare till far är gjord sv stål!
Sen har jag insett en sak.. Det är mycket svårare att spara pengar när man inte bor hemma. Surprise! För det var det väl ingen som visste? Fast jag jobbar typ ändå lagom just nu. Ca 4-5 dagar i veckan. Idag hade jag ett härligt arbetspass på 11 timmar på Intersport. "Nypremiär", kallar vi det tydligen. Nyöppning efter ombyggnationer, (har varit stängt i 5 dagar) och det blev riktigt snyggt. Mina fotleder/ben värker lite efter allt stående och gående idag. Men det har varit mycket folk och dagen har gått snabbt! Det roliga är att jag vaknade halv 6 i morse och frös. När jag sen somnade om spenderade jag resterande dryga timmen innan jag skulle upp att drömma om bl.a kommande dag,alltså idag. Bland annat drömde jag att jag skulle komma en timme sent, och att dagen skulle vara lång som attans. Betyder det att jag är nervös för att gå till jobbet?

Fotbollen drar igång snart igen, närmare bestämt den 11e november. Fast än vet jag inte hur jag ska göra. Fotboll eller inte lika mycket fotboll?

I helgen (typ ikväll) kommer Jonna hem! :) Imorgon ska vi vara hos mig och mysa? Festa? nån blandning förmodligen. Det blir kul! Jag blir så less på att alla har åkt iväg. Men snart är det jul och fler och fler kommer hem igen! :D Och på tal om jul. Det börjar typ bli dags att börja köpa julklappar! (jag försöker alltid åtminstone börja i tid, även om det inte alltid avslutas i tid). Alla ni som jag ska köpa julklappar åt; vad önskar ni er? ;P

Jag och Anton såg Pineapple express för någon kväll sen. Se den! Overall var den faktiskt riktigt rolig. Men berätta för mig sen vad som tycktes om den=)
                            

En vecka kvar, sen åker jag till Norrköping :)

Jobb och slit, och nu äntligen godis

Veckan som varit har varit en dålig matvecka. Eller bra kanske? Beror på hur man ser det. Hur som helst har jag inte ätit nog mycket, och jag har framförallt inte ätit nog mycket onyttigheter! Så efter att ha suktat efter godis i tre dagar tog jag äntilgen tag i mitt begär och köpte en stor godispåse på Hemmakväll (dååligt godis de har där??). Så den ska jag trycka ikväll. Eller inte hela, för det finns ingen chans att hela går ner. Nån kanske vill komma och hjälpa mig trycka den? :) Godis är som medicin. Man blir alltid glad och nöjd när man får äta det! Vara hemma och mysa i soffan hela kvällen är precis vad jag har tänkt mig. Och se nån bra film. Nån som har nåt bra filmtips?

                      


Growing stronger day by day

Vad gör man när man är så arg att man knappt vet vars man ska ta vägen?
Jag vet varken ut eller in. Jag fattar inte att man kan vara så jävla seg!

Om uttrycket att bli starkare betyder att man bryr sig mindre, så har jag definitivt blivit starkare.
This will take time, oh so much time.

Aaah, det är alldeles för mycket för mig just nu. Nej, mat är det jag behöver nu. På studs.

Broken strings

Let me hold you
For the last time
It's the last chance to feel again
But you broke me
Now I can't feel anything

When I love you,
It's so untrue
I can't even convince myself
When I'm speaking,
It's the voice of someone else

Oh it tears me up
I try to hold on, but it hurts too much
I try to forgive, but it's not enough to make it all okay

You can't play on broken strings
You can't feel anything that your heart don't want to feel
I can't tell you something that ain't real

Oh the truth hurts
And lies worse
How can I give anymore
When I love you a little less than before


Oh what are we doing
We are turning into dust
Playing house in the ruins of us

Running back through the fire
When there's nothing left to save
It's like chasing the very last train when it's too late

Oh it tears me up
I try to hold on, but it hurts too much
I try to forgive, but it's not enough to make it all okay

You can't play on broken strings
You can't feel what your heart don't want to feel
I can't tell you something that ain't real

Well the truth hurts,
And lies worse
How can I give anymore
When I love you a little less than before

But we're running through the fire
When there's nothing left to save
It's like chasing the very last train
When we both know it's too late

You can't play on broken strings
You can't feel anything that your heart don't want to feel
I can't tell you something that ain't real

Let me hold you for the last time
It's the last chance to feel again


Jag vet inte vad jag ska säga..

say what now?

I did it. Jag jobbade bakis. Och det gick bra också. Tur att det var en jättekort dag, dvs fyra timmar jobb. Sen stannade jag hemma hela kvällen för att vila upp mig :P Pappa kom förbi med våran tavla igår kväll också förresten. Vad tycks? numera ser vårat kök ut ungefär såhär:


Eller ja, kök och kök. En del av köket. Och såg ni vad som låg på bordet förutom en kortlek och en penna?
yes, marshmallows! Jag hittade de på Ica, så små och söta där de låg, så jag kände att jag var tvungen att köpa en påse. För de är verkligen små. minimarshmallows. Och det roligaste av allt är att på påsen står det " A true american tradition". Jaha? för USA är verkligen landet som är känt för att göra allt smått? Eller?:P

  vs. Vilken väljer du?

Hur som helst, vad jag köpte dem för, och vad vi gjorde med dem, var att koka varm choklad och toppa med lite marshmallows:) gött.

"Det är ingen fritidsgård ni har flyttat till"

Inflyttningsfest i lägenheten var precis vad det var igår. Fotbollen var på, även om jag inte spenderade många minuter åt att verkligen kolla på tvn och följa matchen. Jag vet inte hur många som verkligen gjorde det, även om alla satt bänkade framför tvn. Kul att träffa alla igen! :) Festen flöt på och jag hade riktigt trevligt. När klockan började smyga sig mot elva började vi köra lite charader. Visst, vi var lite väl mycket folk i lägenheten. Och visst, vi levde om en aning. Men vi var inte stökiga. Fast det tyckte tydligen våran granne(som bor ovanför oss), för ca kl 22.50 kom han och knackade på för att klaga. JO, våran granne, våran gangstergranne faktiskt - för det är tydligen vad han är. Han har tydligen åkt in för det ena och det andra. HAN kom, på en lördagkväll innan kl 23.00 och klagade på att vi levde om. Han sa även att det hade varit nåt liv för två veckor sen också. Då hade Anton haft några kompisar hemma, druckit öl och spelat tv-spel. Får man ha besök i den här lägenheten utan att man lever om för mycket, månne? Det roligaste av allt var hans sköna kommentar mitt i klagandet
-"Det är ingen fritidsgård ni har flyttat till"
 Kaxig kille! Själv röker han inne så att det stinker cigarettrök på våran toa. Sen levde han själv om mitt i natten för nån vecka sen. Men, men... Vi ska vara bra grannar! .. och ge igen så snabbt vi kan=)  Inte ens våra grannar på sidan, en barnfamilj, kom och klagade. Inte ens deras lilla 2-åring hade väl hunnit gå och lägga sig än! :P

Hur som helst så skickade vi mer eller mindre ut folk ur lägenheten strax därefter och splittrades åt olika håll. Jag hamnade på Kalles en stund och träffade lite jobbarkompisar. Sen sprang jag ikapp mina klasskompisar på Olles tvärt. Sen var det bra för min del och jag vandrade hemåt.

Hur kan något så bra bli något så dåligt på så kort stund?

James Morrison feat Nelly Furtado - Broken strings

Give up you schmuck

Har nästan nyss kommit hem från jobbet. Så vad gör man när man kommer hem den här tiden en fredagkväll och ska upp och jobba lördagmorgon med? Jo, ingenting. Typ.. :P Idag valde jag att sätta mig vid datorn och lyssnar på skön musik. Nöter James nya skiva för tillfället. I like it. Sen tänkte jag dela med mig lite av alla roliga (och ibland fruktansvärt frustrerande) kunder som kommer och handlar hos mig på Ica. 
Oftast är det gamla tanter. Och jag måste börja med att säga att jag verkligen gillar/uppskattar gamla människor, man har mycket att lära av dem. De är ofta skitsöta, plus att min farmor kanske är den charmigaste jag vet. 
Men de hör dåligt.. och de ser dåligt.. Och ibland luktar de illa.. Eller har dåliga ovanor.. 
I morse kom det en tant som handlade ilte matvaror, och summan stannade på 132,50 kr. Så det var det jag sa till henne också, typ;
-"Då blev det där 132,50" 
-"VA? Vad säger du??"
-"Jo, det blev 132, 50"
-(denna gången med irritation i rösten) "Vad säger du, PRATA HÖGRE!"
Jag upprepar samma fras en gång till, och pekar samtidigt menande på vår skärm som visar beloppet med siffror.
Tanten -" Prata högre, och nej, jag ser inte dit!" (skärmen är ca 1 m, från där hon stod... )
Tillslut förstod hon vad hon skulle betala och gick därifrån utan några mer problem.

En annan härlig grej de nästan ALLTID gör är att när de drar sitt Ica-kort kollar de inte på skärmen på kortdragsapparaten, utan de kollar på kassörskan/kassören och frågar "Gick det in?" .. Skapligt tjat efter sisådär 20 kunder.. haha.

Emigrationsverket har egna kort som de ger till typ asylsökande. De kan väldigt sällan ytta mer än två ord på svenska, men sen om möjligt ännu mindre på engelska. Men de kommer fram till kassan och kollar på oss och säger "Money. Give me money" De vill alltså ta ut pengar från sitt kort. Och då behöver vi ett belopp att ta ut. Då vet de inte hur mycket pengar de har på kortet och vill göra en saldokoll istället för att få veta. Då ser de hur mycket pengar de har på kortet, men inte vi. Och när de sett summan säger de bara "All". Efter många om och men kommer man oftast tillsammans fram till hur mycket de vill ta ut. Men det tar sitt tag. 

Annars hade jag en gullig gubbe till kund för någon dag sen. Gumman som var före han i kön tog med sin korg väldigt långt fram, och lastade upp sina varor allra längst fram på bandet, framför kassan. Och nånstans i den röran hade den gubben också ställt sina varor. Gumman var både go och glad och betalade glatt sina varor och gick för att börja packa. Då säger gubben när det blir hans tur:
"Jo, jag kanske ska säga det, att de där potatisarna där och de där pepparkakorna (pekar på gummans varor) är mina. Och så håller han fram en 500-lapp för att betala. Nej, jag menar. Det är väl inget man behöver säga innan den söta gumman före i kön betalar för dina varor? :P

Sen hade jag den härligaste morgonen en dag för några veckor sen. Jag hade kanske haft den värsta natten på länge, sovit lite, bråkat mycket och var bara allmänt nere när jag kom till jobbet. Hade öppning och försökte verkligen skaka av mig allt jag kände och klistrade på ett leende. Men det dröjer inte länge förrän det kommer in två jävla a-lagare, varav ena är så full att han knappt kan stå rakt. Den nyktrare av de två slänger upp nån vara , och utbrister sen;
"Fan vad blek du är då, har du inte solat nåt i sommar eller? Ha ha" 
Jag laddade upp med kanske hur många mothuggningar som helst, t.ex " Har du inte duschat nåt på hela sommaren eller, du luktar som fan!" eller, "Nej, jag har faktiskt jobbat hela sommaren. För att jaa, jag har jobb. Hur går det med ditt?" Men jag knep igen och sa inte ett ord. Inte vanligt för att vara jag.

Vill ni höra mer historier har jag en hel del på lager. Bara att fråga! :D Nu ska jag ta och njuta av det som återstår av kvällen. En härlig dusch och kvällsfika månne? Will be. Godnatt. 
                    


Kom hem!

Vad ska man göra en sån här regnig dag? Jag är ledig, men ingen annan. Jag blir galen av uttråkning! Samma sak igår. Sen blir alla lediga när jag jobbar. Typiskt :/ Jag saknar alla som har flyttat och åkt iväg till Stockholm, Borlänge, Norrköping,  Norge, Island m.m! Kom hem!

                               

Lovely James

James Morrison har släppt en ny skiva; Songs for you, truths for me. För er som inte har skaffat er den skivan än- gör det!
Och för er som aldrig lyssnat på han än- Gör det!   :)

   
                    


James Morrison- You make it real

Sleepless

Visst är det lustigt att man kan vara hur trött som helst hela dagen tills man ska lägga sig för att sova? Nej för då kan jag inte somna. Allt annat ska rymmas i min hjärna den tiden. Framförallt allt som stör mig. Oavsett hur trötta mina ögonlock är så ska det alltid vara nåt som händer eller som jag ska komma på just innan jag ska sova. Som jag helst skulle vilja göra något åt. Men istället så ligger jag och tänker på det så att jag inte kan somna. Och så blir klockan mycket, alldeles för mycket. Helst skulle jag vilja lägga mig och sova kl 22 ibland, för att det är så fruktansvärt skönt att sova innan det blir natt. Det känns som att den sömnen ger mycket mer än det jag sover på morgonen. Sen är det ju svårt att få sig i säng i tid när den man bor med är en kvällsmänniska -Som för den delen somnar kanske väldigt mycket snabbare än mig, what so ever. Så just nu är jag ganska less på att ligga vaken på kvällarna. Jag måste försöka göra nåt åt det. Tips?
(kom typ och ge mig en massage innan sängdags varje kväll så jag är avslappnad och sömnig när jag ska lägga mig!)

                        

Höstdag i Skellefteå, eller vad ska man säga?

Vilken tur man kan ha ibland, Ledig idag OCH det är kanonväder ute. Sällsynt kombination om man är jag. Visserligen kyligt, men strålande sol! Så jag och Anna tog oss en härlig promenad runt broarna. Och när alla träden lyser i alla olika färger börjar kameran skrika att den vill användas, så vad annat kan man då göra? Inte så ofta hösten gör en glad:)





Efter promenaden tyckte vi att vi förtjänade lite fika. Så fikade gjorde vi.  Och pratade (mest jag förmodligen) och kollade på Youtube lite. Nån som inte sett klippet om Christian the lion? Isånnafall, gör det! Kanske hur mysigt som helst!
Nån som missat att jag vill ha en lejonunge i julklapp?



När Anna farit hem började jag laga mat. Mm, potatismoussaka faktisikt. Och till det ska man skära potatis, alltså använda en kniv. Och jag vet inte vad som flög i mig, men tydligen fick jag ett infall av att stryka den nya sylvassa kniven efter bladet. Mm.. jag blöder fortfarande. Och inte har vi några plåster hemma heller inte, nej. What to do? Jo, just nu har jag lindat runt lite hushållspapper och satt fast det med ett gummiband. Jag menar, man får ju inte vara dum;)
Roligt också att just när jag är mitt uppe i matlagningen och blodet rinner på fingret, så kommer Jehovas Vittnen och ringer på dörren och vill lämna två tidningar om hur man bäst skyddar sina barn. "Jag vet inte om du är mamma, men... det kan vara bra att veta ändå"

Äntligen helg?

Många kan nog säga äntligen helg när fredagen är kommen. Men inte jag, nej. Jobb och slit, varje helg! Ganska less på att jobba helg.. Har haft en helt ledig helg under hela sommaren. En enda. Behövs man inte på ena stället behövs man på det andra. Fast man ska inte klaga, jag både har jobb och tjänar bra på att jobba helg!:) Fast det är inte alltid så kul att jobba helg, när man är lika seg som jag. För jag är beroende av sömn. Och när jag festar så sover jag inte speciellt mycket, och det betyder att jag blir ganska trött och seg dagen efter. Så alltså, jag orkar inte festa om jag jobbar dagen efter. Så nej, jag festar inte så ofta längre:P Skapligt tråkig. Nästa helg ska jag trotsa mig själv och festa lördagkväll, även fast jag jobbar fredag,lördag och söndag. :) (självklart är Anton ledig både fredag, lördag och söndag. Vi är bra på att vara lediga samtidigt. inte.)

Tur att man kan spendera helgen på andra sätt än att festa. I fredags var jag och Sussie på bio, såg Patrik 1,5. Jag brukar inte gilla svenska filmer, men den här tyckte jag faktiskt om. Den var både mysig, underhållande och rolig, så se den! Väldigt kul att träffa Sussie igen! She's a lovely sponge. Grymt mycket minnen, typ USA. Måste faktiskt erkänna att såhär, ett halvår efter, åker jag gärna tillbaka igen!



Lördag var det jobb och idag har jag fixat i lägenheten. Gardiner. Är det nödvändigt att de ska strykas och sys upp? Tydligen är det det. Så det gjordes klart idag. Nu ska jag hem till familjen och äta middag. Tänk att ingen mat smakar godare än mammsens!

Kan man förresten bli av med ett sockerberoende genom att äta för mycket socker?

Jason Mraz

Förra helgen spenderades i Stockholm. Den största anledningen till att vi åkte dit var för att se Jason Mraz uppträda.
Det första som hände när vi klev av planet på fredagsmorgonen var att jag träffade en herrtränare från Morön. Han frågade vad jag skulle göra i Stockholm. Reaktionen på mitt svar blev:
-Jason Mraz? I'm yours.. BRAAA....? Fan vad tjatig låt. (typ)
Ärlig reaktion av någon som inte lyssnat på en enda låt förutom just den, som ju faktiskt har tjatats sönder av radion.


 Första kvällen var jag och Anton och såg Uggla, Rheborg och Ulveson.
Faktiskt helt okej underhållande! :)
Sen sov vi hos Johan. Helt sjukt hur vissa som flyttar till Stockholm förändras drastiskt, medan andra inte förändras ett dugg utan fortsätter vara sitt exakt samma sköna gamla jag. Johan är den sistnämnda:)


Lördag morgon; Upp ur sängen, halväta frukost, skynda ner till stan. Möta upp Ange och Marte, sen försöka gå på stan i ca tre timmar för att hitta så mycket kul att köpa som möjligt (blev till sist fem timmar). Checkade in på Hotellet just före fyra för att stressduscha och fixa till sig för fest. Maja och Jeppe kom och skulle förfesta med oss. Så tillsammans gick (sprang) vi alla 6 ner till närmaste kebabställe för att äta lite middag. Upp på rummen igen för att hinna bli lite förfriskade innan Jason skulle börja spela 19.30. Vi skippade till och med förbandet (ingrid Michaelson) för att ge oss lite tid. Ja, det blev lite väl stressigt för mig kanske....
Vi kom fram och hängde av oss jackorna exakt 3 minuter innan första låten började spelas. Skaplig timing! ;)
Jason var kanske hur bra som helst och jag skulle gärna se han igen exakt nu om jag fick möjligheten.
Tyvärr glömde vi kameran i Antons jacka (ja, som var i garderoben). Men vad gjorde det, man fick ju ändå inte ta kort där inne. Säg det de flera tusen som slängde fram kameror och mobilkameror när I'm yours spelades. Men vi är inte bittra för att vi glömde kameran, vi har ju minnena kvar:) (de mesta iaf...)
Jag hann också tjaffsa med en väktare innan vi skulle fara. Tydligen fick vi inte gå in i en viss dörr in till konserthallen. Lustigt det här med väktare, att de inte bara kan tala om vars man då kan gå, utan istället måste stå och visa sin "makt" genom att endast upprepa frasen "ni får inte gå här". 



Efter att vi på söndagen väntat sisådär sex timmar på Arlanda fick vi tillslut sätta oss ner i planet och såg fram emot att sova en stund innan vi kom hem. Helgen har minst sagt varit stressig och slitig(även om den framförallt var väldigt kul).
Vad händer då när vi sitter där i planet? JO, de tre små skitungarna framför oss i planet (tre fula killar på 16 år med prillor så stora att överläppen inte någonstans nuddade framtänderna) sitter och försöker överglänsa varann i vad de har gjort.
"Jag köpte då sprit på systemet i stockholm. De frågade inte ens efter leg!" (yeah sure.. han såg ut att vara typ 12!)
"Jaaa, jag har då köpt snus på både karamelltåget, ..... osv.... "
"Ja men förra helgen på festen du vet? Tror du jag var lite kalas då eller? Jag hade druckit en sjua! och ett sexpack...... 7,0:or!"  (okej? stor risk.)
Vi satt bara och skrattade åt dem och tillslut somnade vi. När vi började närma oss Skellefteå vaknade jag och vad är det första jag hör månne? Jorå, de sitter  och håller på precis som tidigare. Fast nu handlade det om sex.
"Jag låg då med den där tjejen.. Haha jag kanske är farsa nu? Tänk om jag är det? för jag sarrade ju i henne. Tänk om jag är farsa och inte vet om det?"
"Har du legat med nån då? (frågade killen til höger, som pratat betydlogt mer än de andra, killen i mitten som suttit tyst lika mycket som han till höger pratat.) Var hon bra? va, var hon den?  Fast egentligen, sex är ju ganska logiskt. Det är ju som bara att köra på." Haha det hördes ju att han var kille.....





Jason Mraz- The Remedy

RSS 2.0