fjälls

Far till Hemavan imorgon bitti. 07.00 går bilen. Hemma igen på lördag kväll. Hej.

dagar

Jag och Sara tog en dag på stan. Fikade på Waynes och snackade skor. Ja, skor. Jag har verkligen haft skotorka nu ett bra tag! så jag höll på att bli galen när Sara (som inte ville köpa fler skor eftersom hon just beställt flera) hittade skor. Men nu har jag köpt ett par pumps och beställt ett par, så nu känner jag mig lugn igen. Balansen är nu återställd :)

Sen torsdag hade jag och A sån tur att vi fick vara lediga tillsammans. Vi for och invigde nya Edda. Mysigt, men tyvärr är det ju inte lika kul att bada nu som när man var liten. 60 kr för att bada i drygt en timme är lite väl dyrt kan man väl tycka?
Bakat har vi också gjort. Mockarutor och såna där kladdkakekakor med cocos på, tydligen heter dom ryttarkakor. Muffinsen tog jag just ut ur ugnen också, så kom och fika!

Aik förlorade med 8-0. Det är många mål på en match.. Framförallt när alla skott går in i samma mål......

Nu har jag härliga 4 kvällar att jobba framför mig. Fredag till måndag. Men då har jag iofs varannan dag kort och varannan dag lång. Sen åker vi till Hemavan på onsdag morgon. Skönt att göra nåt annat ett tag!

Nu ska jag snart på jobbet, så ha en bra helg!

Följetong

Ja, för det är precis vad det är. Det börjar bli som en liten serie som kommer en gång i veckan. Jag menar såklar:
Grannen!
Igår hade vi kommit hem från jobbet, ätit och slängt oss i soffan för att se ett avsnitt House innan jag skulle på träning.
Plötsligt stänger tvn av sig. Tvn och Micron. Gick strömmen? Nej, för våra lampor lös. Och så startade tvn om sig igen.
Jaha? vi startade om House för att se vidare. "Strömmen" gick igen och jag hörde två som stod i trappen och ropade/pratade med varandra. Vi funderar om det gick nån säkring, men eftersom bara två apparater i lägenheten stängts av, så vore det konstigt. Aja, vi startar om House. Vad händer? Hela lägenheten blir svart! Utom köket.
Jag, med raska steg, går och öppnar dörren till trapphuset- och vem står där om inte grannens kompis. Pillar i skåpet som hör till lägenheterna på 2a våningen, och han bor på 3e?
- Blev det mörkt?
Jo, svarade vi. Vad händer typ? Det visar sig att strömmen gått hos den numera mycket välkända grannen ovanför oss.
Han står på sin våning och pratar med han som gräver i skåpet. De fattar väl typ tillslut att skåpet till våran lägenhet inte skulle hjälpa dem det minsta, så de går vidare. Och vi starta om House.
Det tar inte lång tid innan tvn är av igen!! Och jag kände att jag började bli irriterad. Kan de sluta pilla med våran ström?
Vi skyndar oss ut i trapphuset igen, och hittar de båda stående i källaren och pillar i säkringsskåpet där.
-Jo, nu stängdes våran tv av igen?
Han ber om ursäkt och berättar varför han är så angenägen om att få igång strömmen igen. Han har nämligen fotboja!
(Ja, det är alternativt för fängelse!) YES, där kom det! vilket erkännande. Äntligen fick vi det bevisat!  Det var typ så det kändes. Vi övertalade iaf han att ringa hyresvärden, eftersom det inte är hans grej att skruva när han inte vet vad han gör. Han fick inte tag i hyresvärden. Vi sa åt han att ringa journumret till securitas, så nån kommer och fixar stömmen (innan han förstörde nåt mer). So he did, och vi gick återigen för att försöka se klart vårat avsnitt av House.

En halvtimme senare när jag var på väg att fara på träningen upptäcker vi då att diskmaskinen vi hade kört nu var halvfylld i vatten. Funkade inte. Inte heller kylskåpet, frysen eller spisen. Nog var det väl klart att han ska vara och pilla så att våra grejer ska sluta funka för att det gått en säkring hos han!!
Vi gick ner i källaren, hittade en Securitaskille som skulle försöka fixa strömmen. Men han hade inte hittat nåt fel.
 
Ungefär då for jag på träningen och hoppades att det skulle funka när jag kom hem. Det gjorde det också som tur var. Det visade sig också att grundfelet hade varit hos typ Skekraft.

Namnsdag

Jag fick en stor, fin bukett med rosor när Anton kom hem från jobbet.
För idag är det den 17e februari och det är min namnsdag. Vilken mysig en!

Haha

Vem var det som pallade äpplen i min trädgård i natt? undrade den nytillträdde unge läraren i en liten landsortsskola.
Det är förstås alldeles tomt i klassen, men Kalle som sitter längst bak i klassrummet skruvar på sig.
- Vet Kalle något om saken? undrade läraren.
- Det hörs så dåligt här nere magistern, svarade Kalle.
- Jasså Kalle, sa läraren och fortsatte. Då byter vi plats. Kalle kommer fram hit och ställer en fråga till mig så ska jag svara från din plats.
De byter plats och Kalle frågar från Katedern:
- Vem var det som klättrade ut från min systers sovrumsfönster inatt?
Efter en stunds tystnad svarar läraren:
- Ja, du har rätt Kalle, det var värst vad det hörs dåligt här nere!

Joshua Radin - Star Mile



Old doubt and a girl by your side
She’s feeding your pride
As you go for a ride
Down the Star Mile

Worlds arise as she lets you come in
A duo begins
To the Hollywood Inn
Of the lonely

And all the gold dust in her eyes won't reform into a ring
You had and lost the one thing
You kept in a safe place
Remember the face
Of the girl who had made you her own
And how you left her alone


All’s well at the base of the hill
You might need to fill
A prescription to kill
Off the silence.

Look down from your tower on high
And take in the night
Look her right in the eye
She’ll listen

Chorus

Life goes to those that are true
The regular news
Over playing the blues
With the light on

And if you burn the road
That’ll lead you back to her in time
I watch you turn to stone
You can’t find the sunlight

She’s moving on without you
The tide breaks
You watch the stars fade
They gather you back to their home
I guess it’s better than being alone

Alla Hjärtans Dag

      Spenderades på följande sätt:
Jobb 10.30-16.00
Jättegod middag lagad av Anton
Bio - Seven pounds.

(låg sen i sängen när vi skulle sova och lyssnade på ljudet från tältet på torget blandat med rösterna och musiken från festen hos grannen bredvid blandat med röster, steg och polisradion från grannen ovanför :P Vi konstaterar att huset är väldigt lyhört jämfört med Antons gamla lägenhet)

Men filmen då? Seven pounds med Will Smith. Se den! Jag tycker den var jättebra. Den var ganska rörig i början och jag fattade egentligen inte så mycket. Men ju längre man såg, desto mer förstod jag. Och i slutet föll alla bitar på plats, jaa ni fattar vilken sorts film :P Sen var det en fin historia, så man ville gärna skvätta en liten tår! Anton fattade allting lite för tidigt, så för han var inte slutet lika bra. Så där har man kanske för att man inte är lika smart? :) Hur som helst, sevärd.




Jack Savoretti - Without
Hate life

Här eller där?

Jobba i sommar? Hela sommaren? Halva sommaren på ena stället, andra halvan på andra stället? hela sommaren på ena stället och helger på andra stället? Ledig nånting i sommar? Jobba vars efter sommaren? Ångest..

F R E E that spells free

Sussie var här och hälsade på idag, och då var vi tvugna att leta reda på två gamla favoriter. Lyssna och njut :)




Så jävla coolt.

Waking up in Vegas

God morgon!
Jag tänkte fortsätta berätta om det påbörjade kapitelet om våran något speciella granne.
Först var det ju det att han kom och gormade och klagade över våran första fest, inflyttningsfesten. Då blev våran intryck av han kanske inte det bästa. Så då har vi varit lite snabba på att döma honom, och gör han det minsta ljud på kvällarna brukar vi skämta om att gå upp och klaga. Eftersom han själv inte hade något tålamod med oss, men det är som sagt bara skämt.
Fast nu på senare tid har han börjat höras på riktigt. Sen före jul har vi kväll efter kväll legat i sängen och lyssnat på hans polisradio. Ja, han har en polisradio hemma hos sig som han sitter och lyssnar på på nätterna.  Jag tror han är rädd för att åka fast för nånting? Inte för att jag vet vad han håller på med, men varför skulle man annars orka sitta och lyssna på det där ljudet nätter igenom?  Och just det där ljudet som låter innan de pratar, det låter ganska högt. Framförallt när det är tyst i huset och man ska sova.. (men jag kan ju inte neka att vi blir lite nyfikna och lyssnar själv. Dock mest för att höra vad han lyssnar efter)

Igårkväll när vi hade gått och lagt oss var det den här gången ingen polisradio vi hörde. Nej, nu bråkade stackarna. Han och hans "tjej"/äldre dam. Fast det bytte snart rum, så jag hann aldrig höra vad det handlade om ;) Förut bråkade de alltid över telefon. Han satt och skrek i telefonen på kvällarna. En gång mötte vi de ute på gatan utanför vårat hus, där de stod och bråkade/diskuterade. Mysigt förhållande.

Hur som helst, i morse, där kring 06.20 vaknade jag av att mina drömmar började övergå i något annat ljud. Du vet, som när man drömmer och väckarklockan börjar ringa, och man då börjar drömma att en telefon ringer, eller nåt sånt. Nu var det dock inte väckaren som väckte mig, utan det var våran kära övervåning som bråkade så huset skakade. (nej, huset skakade inte, jag överdrev). Både jag och Anton kollade på varandra, båda väckta av att de bråkade kl 20 över 6 på morgonen!!!! Jag är iaf ledig idag, men poor Anton som hade lite sovmorgon idag (började 8) hann väl klappast somna om.. Innan kl 7 stormade först hon ut ur lägenheten, och 5 minuter senare for han hemifrån också, så då vart det lugnt..
Spännande, som Mikael Kågström skulle ha sagt.


Vi råkade se Making the Video på MTV för ett tag sen, när de gjorde videon till The Fear med Lily Allen. Nu såhär ett tag i efterhand har den där låten börjat spelas mer och mer här hemma. Typ väldigt skön:)




Grattis på födelsedagen Alicia!

Melodifestivalen

Då var det melodifestivalen igen då.. Är jag den enda som är rädd för Caroline af Ugglas?
Aningen speciell tjej..



Btw så har vi (Ica) fått en förfrågan från Hufvudsaken, att ställa upp för en företagsmakeover. Vi får skriva upp oss, och så lottar de vilka det blir och anmäler typ 8 pers. Är det värt att skriva upp sig? För de som görs om ska ju naturligtvis vara med i Guiden..

Don't give up on me

Igår var det middag hos Sara och Lars. God mat och trevligt sällskap.
Jag och Sara påbörjade en lista på saker vi ska hinna göra i sommar:
Fara och rida westernridning
Cykla iväg nånstans och tälta
Minigolf

Än så länge en kort lista, men så väl en bra början. Nån som vill följa, säg bara till :)
Förutom Anna och Jonna, ni är med vare sig ni vill eller inte!

Idag var det först jobb på Intersport och sen kollade jag lite på Antons match. Medan jag satt och väntade på att Anton skulle duscha kollade jag på småbarn som hade skridskoskola. Hur söta som helst. Vissa hade typ klätt upp sig med kjol och strumpbyxor. Och såklart konståkningsskridskor och rosa hjälmar!

 
(Ursäkta nätet, men jag ville sitta på den varma sidan av glaset)


Sen for vi och åt på Dallas. Bad idea. Köp aldrig en tacosandwich där. Not good.

Kul att Shy är hemma och hälsar på! Det är nästan så det är dags att åka till London och hälsa på.. :)

England; the snow is good for you!


Jag bara undrar, men hela London får Kaos av 2 dm snö? Flygplan blir inställdaFolk kan inte ta sig till jobbet eftersom de inte kan skotta startbanorna, för att det är för mycket snö och Affärerna stänger tidigare pga snön. De är alltså inte det minsta beredda på snö. Är vi det enda landet som förväntar oss snö på vintern?

Jag fick mig upp ur sängen där vid 8 i morse. Planerna för dagen var att åka till Jörn och hälsa på farmor och göra kroppkakor. Eftersom Anton skulle slippa cykla till jobbet i morse skulle han köra bilen till jobbet, och jag skulle komma och hämta den när jag skulle fara. Så jag tog cykeln och började cykla mot Kvantum. Sa jag cykla? slowmotion cykla alltså/gå och skjuta cykeln. Det var ju typ snöoväder ute! Så när jag kom fram var jag typ blöt av både svett och snö.
Fick äntligen tag i bilen och började köra. Bilen immade igen. Ett återkommande problem i våran bil, men nu var det mer än vanligt. Och det kändes väl sisådär säkert att köra till Jörn i snörök när bilen immade igen, så jag körde förbi pappas jobb. Han är bilmekaniker för de som inte vet. Han knappade lite inne i bilen och det såg ut som att imman började lätta osv.
Jag gjorde ett nytt försök och började köra. Jag hann till Sunnanå. Bilen immade igen, igen! Det var bara att svänga av från vägen, för det var så tätt för rutorna som det bara kunde bli. Tog fram kameran för att ta kort på all imma, men insåg snabbt att batterierna tydligen låg hemma.. Jag lät fläkten gå på högsta styrka, och fortsatte sen köra. Jag hann inte ens en kilometer. Den förbannade bilen immande igen, ÄN EN GÅNG!

10 minuter senare är jag tillbaka på verkstaden. Pappa har nu kommit på vad som är fel, ett spjäll nånstans som ska vara öppet, men som var stängt. Så det blev till att gräva lite under huven och sen var det klart. Så vi har undrat i alla dessa år varför våran bil alltid immar mer än andras!

Jag gör ett sista försök och kommer äntligen iväg. Snörök och skit, men det går hyffsat fort. Några renar på sidan av vägen, men som tur var höll de sig där. Jag och farmor gör mycket goda kroppkakor, och där närmare halv 4 är det dags att börja bege sig hemåt igen. Vad händer? JO, jag får mig inte ut från farmors gård. För jag har kört fast!

Jag och farmor försöker backa ut bilen. Vi skottar snö, försöker backa, skottar lite mer och sandar, och sen försöker backa igen. Jag i bilen, och lilla söta farmor på ålder 80+ puttar på. Efter över 30 minuters jobb och slit kommer jag äntligen loss. Tack, jag höll på att bli lite orolig där ett tag!

På vägen hem känns det som att det är ännu mer snörök och sikten är ungefär noll. Helt plötsligt står en ren bredvid vägen och chillar. Jag står på bromsen. Renen står kvar och chillar.

Kvällens planer med Sofia blir inställda bla pga vädret.

 Och jag frågar igen;  London klagar på två dm snö??

Changeling

Se den. Det är allt som behöver sägas. Punkt slut!



Blev tvärförkyld under helgen, som värst under söndagen. Men nu är jag på väg att piggna till igen! Hoppas att det för en gångs skull är en snabbvisit!

Ledig torsdag och fredag. Torsdag blir det hälsa på farmor och göra kroppkakor och sen hänga med sofia ett tag. Fredag Sussie the sponge, träning och sen är vi tusan bortbjudna på middag hos Sara och Lars. Inga dåliga grejer! Man börjar nästan känna sig som ett gift par när man ska bort på parmiddagar :P

Nu är det godnatt, ögonen ska slås upp innan kl 06.00 imorgon. Inget jag är van vid så att säga.

RSS 2.0